Veltrænet vs. overvægtig – Hvad siger folk?

Som det fremgår af profilbilledet, så er det jo ofte sådan virkeligheden hænger sammen – desværre!

Det er helt fint at have sine meninger, og man må ytre sig, alt hvad man lyster, det er et frit land vi lever i 😉
Men jeg vil godt lige komme med nogle input til noget, man bør tænke over inden man kommenterer/dømmer andre, hvad ende af skalaen de end ligger i.

Træningsfolket.

Hvis vi tager den veltrænede herre, så er ordet ”ulækker” et ord der popper op til tider! Et temmelig stærkt ord må man sige, og ordet er da også oppe at vende hos de overvægtige i den anden ende af skalaen.
De folk der står med en fedtprocent i den absolut lave ende (ofte endnu mere trimmet/hakket end på billedet), ser jo ofte sådan ud i forbindelse med en konkurrence, og ser I ekstra mange billeder af disse personer for tiden, så er det fordi, at der i den kommende weekend afholdes et større arrangement i forbindelse med DM. 😉
Jeg kender en del der stiller op til disse konkurrencer og i og med jeg er i fitnessbranchen, ja så ser jeg jo ekstra mange af disse billeder. Men hvis I tror, at overvægtige skal lægge øre til mange ukvemsord, så hold på hat og briller, for det er nok lige så slemt i den anden ende hos fitness/atletfolket, da disse skiller sig så markant mere ud end gennemsnittet!

Denne gruppe er ofte udsat for ord/sætninger som:
– Ulækker.
– Grim.
– Nu er du også blevet for tynd.
– Det er sygeligt.
– Besat.
– Fanatisk.
– Afhængig.
– Du ødelægger dig selv.
– Selvfed.
– Enspænder.
– Usund.
– M.m.
Mange kan sikkert komme med endnu flere ”lækre” verbale lussinger, de har fået gennem tiden.

Jeg er på ingen måder atlet, men ligger nok i kategorien fitnessentusiast, hvor fedtprocenten da ligger i den lavere ende (til tider), men ikke så lavt som hos en atlet. Dog har jeg da også stået model for div. idiotiske kommentarer. Til tider fra folk, som i hvert fald godt kunne bruge et par timer i træningscenteret og ikke har den fjerneste idé om, hvad det vil sige at knokle røven ud af bukserne for at blive markeret i mere eller mindre omfang.
Hvis man siger nogle af ovenstående sætninger til fitness/atletpersoner, så husk på at de gør oftest ALT for at være så sund som mulig, mange gør det hele året rundt, og mange atleter kører i et lidt højere gear i nogle uger op til en konkurrence. Sådan er en ekstremsport, de lever jo ikke sådan hele året – Husk det!

Livsstilen.

Men dem der ofte hører for dette, er personer som har fravalgt f.eks. alkohol/byture, kage, burgere, slik, chips, junk, cigaretter osv. frem for vand, proteinshake, kød, tonsvis af grøntsager, skyr, mandler/nødder og hvad de ellers propper i kæften + en helvedes masse motion/styrketræning. Hvorfor skal DE høre disse latterlige sætninger og kommentarer, blot fordi de vælger at være så sunde, som de kan være???
Lever man sådan, ja så falder fedtprocenten med tiden, for nogle hurtigere og for nogle langsommere, og så fremtræder der synlige blodårer og muskler, på en måde man ikke er vant til at se. Men er det fair at kaste disse sætninger i skærmen på dem for de lever ”anderledes” i nogles øjne? Fandme nej!

Sammenligningen.

Hos de overvægtige siger man da heller ikke… Hold kæft du er fed, ulækker, ta´ dig sammen osv. Det er jo mobning af groveste skuffe!
Men selvsamme personer som er efter en fitnessperson, har ingen problemer med at give en overvægtig sodavand, kage, tilbyde slik osv. Alt sammen noget der lystigt hjælper vedkommende mod en endnu sværere kamp mht. overvægt for ikke at tale diverse livsstilssygdomme – Flot ikke.
Nej man siger da ikke de er tykke og usunde, eller lader være mere med at tilbyde dem usunde ting. FORDI DET ER DA UHØFLIGT!! JA – gu er det da så…

Så spørger jeg bare lige?

Er det l… der lukkes ud til fitness personen ikke lige så uhøflig, set i betragtning af deres kamp???

Respektér folk der kæmper for en fitnesskrop i mere eller mindre grad. Og ligeledes respekter folk der kæmper med overvægt i mere eller mindre grad. Ingen er dårligere end andre 😉Skriv et svar