Min tilgang til fitnessverdenen.

Min tilgang til fitnessverdenen udspringer gennem mange års erfaring (siden 1999) som gigt og smertepatient med anderledes led og bevægemønster end normalbefolkningen. I disse år har jeg deltaget i foredrag med forskere og professorer, selv været testperson i flere forskningsprojekter omkring kroppens led i samarbejde med det Danske sundhedsvæsen. Ydermere deltaget i workshops, samt et utal af kurser, foredrag og seminarer fra landets førende fysiologi og anatomi eksperter.
Siden 2010 har jeg haft min daglig gang i træningscentre, hvor min interesse udsprang til at selv blive uddannet certificeret fitness instruktør og personlig træner, hvorpå jeg har hjulpet mange andre med samme problemer.

For dem der ønsker det, er her en kort beskrivelse af min tilgang til at opbygge en krop på ulige vilkår 😉

Tilbage i 1999 oplevede smerter i hænder og fødder, som stille og rolig forekom oftere og blev mere og mere smertefulde. I de efterfølgende år blev det til mange besøg på div. sygehuse, speciallæger og smertekliniker, hvor jeg så fik stillet diagnosen gigt. Så det kom helt naturligt, at jeg begyndte at interessere mig og sætte mig lidt ind i hvad der skete inde i kroppen både på et fysiologisk og anatomisk plan. I nogle år blev de daglige smerter holdt nogenlunde nede med smertestillende piller og mindre indgreb i diverse led.
I perioden 2009 – 2010 toppede smerterne og gjorde hverdagen til et sandt helvede i form af konstante ømme og hævede led. Da jeg var selvstændig, må jeg jo nok erkende, at jeg nok ikke altid var lige god til at varetage min krop på den mest optimale måde, set i betragtning af den sygdom jeg havde på trods af den viden jeg havde taget til mig. Så en hverdag bestående af alt for mange arbejdstimer, stress og til tider ikke altid en alt for sund kost, resulterede i at kroppen nok i bund og grund sagde stop!
Efterfølgende var jeg nærmest bundet til sengen i 6 måneder, hvor jeg var fyldt op med mere smertestillende medicin, mere end der kunne købes på det lokale apotek. Kroppen skreg nærmest efter en ”reset” knap hvad angår både fysisk og psykisk og jeg skulle lære at geare ned, hvilket jeg skal love for kom helt naturligt.

Så siden 2010 har jeg måned efter måned forbedret mig fysisk og prøver hele tiden at tage min træning op på et højere plan. Derudover begyndte jeg at nørde med den anatomiske del af kroppen, for at finde ud af hvilke bevægeligheder der kunne gøre min hverdag lettere og mindre smertefuld. Den stigende interesse endte også ud i, at jeg via Fitness Institute tog mine første uddannelser som var fysiologi & anatomi, fitness instruktør og personlig træner. Siden da har jeg konstant opsøgt ny viden i form af workshops, seminarer, kurser og foredrag og ikke mindst læst et utal af bøger, studier og forskning 🙂